Carlsberg Group er verdens tredjestørste bryggeri målt på markedsandel med over 40.000 ansatte. Gruppens primære forretning er salg af øl, og selskabet har et omfattende mærkevareportefølje med mere end 140 mærker. De internationale premium-mærker er kernen i forretningen, men lige så vigtige er de mange lokale ølmærker, som har stærke markedspositioner i de enkelte markeder. Carlsberg-gruppens forretning er fokuseret i Vesteuropa, Østeuropa og Asien. I resten af verden afsættes gruppens produkter via eksport- og licensaftaler.
2017 var året, hvor Carlsberg for alvor igangsatte sin SAIL 22' strategi, der skal effektivisere og positionere koncernen for videre vækst og værdiskabelse for aktionærerne. Især Rusland har vist en solid vækst i 2018, mens Asien også viste gode vækst potentialer og bidrog med 5 pct. af væksten i omsætningen.
Carlsberg henter hovedparten af sin omsætning i Nord- og Vesteuropa, imens den næststørste region målt på omsætning er Asien. Til sidst kommer Østeuropa, som står for ca. 17 pct. af omsætningen. I 2018 bestod salget udelukkede af drikkevarer.
I maj 2008 hentede Carlsberg 30,5 mia. kr. hos aktionærerne, som hovedsagligt blev brugt til opkøbet af Scottish & Newcastles andel i det østeuropæiske Baltic Beverages Holding (BBH), som Carlsberg ejer 100 pct. af. BBH er den ubetinget største aktør på det russiske marked med en andel på ca. 37 pct. Carlsberg har de senere år haft store udfordringer i Østeuropa og specielt Rusland.
Ølbranchen er relativt konsolideret i de modne markeder i Europa og Nordamerika, hvor der ikke spås de store vækstmuligheder i fremtiden. Det meste af Carlsbergs opkøbsaktivitet finder derfor sted i vækstrige Asien, hvor bryggeriet satser på at øge sin tilstedeværelse både gennem opkøb og via organisk vækst, særligt i Kina, Indien og Vietnam.